Blog Sayfaları

19 Aralık 2013 Perşembe

Muzlu Çukulatalı yaşpasta


Sevgili okuyucu bu tarifmi hemen yazmak istiyorum işte tarifim
malzemelerimiz
pandispanya için
5 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
yarım adet limonsuyu
kreması için
3 poşet kremşanti
3 su bardağı süt
üzeri için
3 adet muz
2 adet kivi
süslemek için
çikulata sosu
yapılışı
pandispanya malzemelerimizi önce şeker ve yumurtalarımızı iyice çırpalım sırasıyla diğer malzemelerimizi koyup çırpalım oval 1 tepsimizin altına yağlı kağıt serip üzerine kek hamurumuzu koyalım 200 derece önceden ısınmış fırınımıza koyup kekimizi pişirelim pişen kekimiz soğuduktan sonra tepsiden çıkarıp ikiye bölelim 2 adet muzu dilimleyelim kekimizin üzerine dizelim çırpmış olduğumuz kremşantinin yarısını üzerine koyalım kekimizin diğer katını üzerine koyalım kalan kremşantimizi pastamızın her tarafına sürelim çikulata sosunu istediğimiz şekildeüzerine gezdirelim kivi ve kalan muzu dilimleyip üzerine koyalım pastamız hazır afiyet olsun


5 yorum:

  1. Ellerine emeğine sağlık arkadaşım. Pasta nefis görünüyor...:))
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selda nın mutfak defteri çok teşekkürler arkadaşım sevgilerimle

      Sil
  2. Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor..

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner