MEYHANE PİLAVI
MALZEMELERİ
- 2 su bardağı pirinç
- 500 gr kuşbaşı et
- 1 çay bardağı nohut
- 1orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- arzuya gör
YAPILIŞI
etimizi düdüklü tencerede 1 yemek kaşığı tereyağı 1 kahve fincanı zeytinyağı veya sıvıyağ ile kavuruyoruz doğradığımız soğanı ilave edip biraz daha kavuruyoruz salçaları ekleyip kavuruyoruz akşamdan suda ıslattığımız nohutları ve üzerine 5 bardak su koyup ateşe koyuyoruz suda ıslattığımız pirincimizi tencereye koyuyoruz üzerine 2 tatlı kaşığı sıvıyağda kızartıyoruz pişen etlerimizi nohutu pirince ekliyoruz 3 bardak etin suyundan koyup önce gür ateşte 2 dakika pişiriyoruz sonra altını kısıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz kara biberi en son ekliyoruz afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder