Peynirli kadayıf sarma
MALZEMELER750 gr kadayıf2 yemek kaşığı TereyağıYarım su bardağı sıvı yağİçi İçin;
yeteri kadar peynir
Şerbeti İçin;7 su bardağı toz şeker7 su bardağı suYarım limonHAZIRLANIŞIKadayıfları geniş bir tepsiye yayın. Diğer tarafta tereyağını eritip üzerine sıvıyağ ekleyin. Tepsiye yaydığınız kadayıflara bu yağdan dökerek bütün kadayıflara yağı yedirin. avucunuza biraz kadayıf alıp içerisine cevizli içten koyarak rulo gibi sarıp tepsiye dizin. 200 derecede fırına vererek pişirin. Şerbeti için, su ve şekeri bir tencereye koyup kaynatın. Kaynayan şerbetin altını kapatarak birkaç damla limon sıkın. Pişen tatlıyı fırından çıkarın. Şerbetinde biraz harı geçince ikisi de sıcak şekilde şerbetleyin afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder