Blog Sayfaları

10 Kasım 2012 Cumartesi

Haşhaşlı kebap



Ve yine kebap ve yine Urfa biz urfada bu kebabımıza sade kebap veya haşhaşlı kebap deriz niye haşhaşlı kebap et zıhta çekildiği için yapışıp sertleşmiyor yerken adeta dökülüyor iş kebap olunca çok bekletmeye gelmez herkes kebaba saldırmadan tarifini tez yaz artık yiyelim demeden tarifimize başlayalım

*  Tarifimiz

*malzemeleri

4 kişilik
500 gr orta yağlı zırhta çekilmiş veya iri çekilmiş kıyma
yeteri kadar tuz
yanına közlenmiş biber
közlenmiş domates
kuru soğan
maydanoz
limon
pişirmek için
1 kilo kömür
yapılışı
etimizi bir tepsiye alalım üzerine tuzunu koyalım tuzu ete yedirerek karıştıralım
kıymamızı şişlere saplayalım
kömürümüzü kayalım ateş tam köz olduktan sonra
kebabımızı ateşe koyup yelpaze ile sürekli yelleyelim bir tarafı kızarınca diğer tarafını çevirelim
pişen kebabımızı servis tabağına koyalım
biberlerimizi domateslerimizi közleyelim yanına koyalım
maydanoz ve kuru soğanla yiyelim              
afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner