17 Haziran 2016 Cuma
Peynirli kadayıf sarma
MALZEMELER
750 gr kadayıf
2 yemek kaşığı Tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
İçi İçin;
yeteri kadar peynir
Şerbeti İçin;
7 su bardağı toz şeker
7 su bardağı su
Yarım limon
HAZIRLANIŞI
Kadayıfları geniş bir tepsiye yayın. Diğer tarafta tereyağını eritip üzerine sıvıyağ ekleyin. Tepsiye yaydığınız kadayıflara bu yağdan dökerek bütün kadayıflara yağı yedirin. avucunuza biraz kadayıf alıp içerisine cevizli içten koyarak rulo gibi sarıp tepsiye dizin. 200 derecede fırına vererek pişirin. Şerbeti için, su ve şekeri bir tencereye koyup kaynatın. Kaynayan şerbetin altını kapatarak birkaç damla limon sıkın. Pişen tatlıyı fırından çıkarın. Şerbetinde biraz harı geçince ikisi de sıcak şekilde şerbetleyin afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder