Blog Sayfaları

4 Nisan 2013 Perşembe

Diyarbakır yumurtalı içli köftesi



DİYARBAKIR USULU YUMURTALI İÇLİ KÖFTE
 MAKZEMELERİ
 7 ÇORBA KASESİ CİRİŞ YANİ YARMANIN UFAĞI
  2 SU BARDAĞINDAN 1 PARMAK EKSİK SU
 İÇ HARCI 1 KİLO YAĞLI KIYMA ET
 5  ADET KURU SOĞAN
 YARIM DEMET MAYDANOZ
  TUZ KARABİBER
 YAPILIŞI
 CİRİŞİ ...SUYLA ISLATALIM 1 SAAT KADAR BEKLETELİM İÇ HARCIMIZI KIYMAMIZ YAĞLI DEĞİLSE 1 YEMEK KAŞIĞI YAĞLA KAVURALIM DOĞRADIĞIMIZ SOĞANLARI İLAVE EDELİM KAVURALIM ATEŞTEN ALALIM TUZUNU KARABİBERİ MAYDANOZU İLAVE EDELİM  BEKLETTİĞİMİZ CİRİŞİ BİRAZ YOĞURALIM ELİMİZİ SUYA ISLAYARAK 2 CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR ALALIM İÇLİ KÖFTE GİBİ OYALIM HARCIMIZDAN İÇİNE DOLDURALIM KAYNAYAN SUYUMUZA TUZ KOYALIM KÖFTELERİMİZİ İLAVE EDELİM PİŞİRELİM AFİYET OLSUN NOT HAŞLADIĞIMIZ KÖFTELERİ ÇIRPILMIŞ YUMURTAYA BULAYIP YAĞDA KIZARTALIM  BU KÖFTEMİZE ASLINDA CİRİŞLE BULGUR YARI YARIYA KATILIR AMA ŞİMDİ Kİ CİİRİŞLER DAHA UFAK ÖĞÜTÜLDÜKLERİ İÇİN SADECE CİRİŞ KULLANIYORUM SİZ İSTERSENİZ ÇİĞKÖFTELİK BULGUR DA KATABİLİRSİNİZ NOT BU GÜZEL İÇLİ KÖFTE TARİFİ İÇİN DAYIMIN KIZI AYNURA ÇOK TEŞEKKÜRLER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner