Akşam tatlısı için ne yapayım diye düşünürken tarif defterimi karıştırınca bu tarifime takılıp kalınca kendimi mutfakta buldum ve işte tarifim
malzemelerimiz
3 lü kek kalıbının en ufağı
pandispanya için
3 adet yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 adet limon kabuğu rendesi
pandispanyayı ıslatmak için
1 çay bardağı süt
üstü için
yeteri kadar hazır çukulata sosu
üzeri için
yeteri kadar ganaj çukulata rendesi
kalıbı yağlamak için
1 tatlı kaşığı margarin
yapılışı
pandispanya malzemelerimizi derin 1 kabın içinde sırasına göre çırpalım kek kalıbımızı yağlayalım kekimizi kalıba dökelim 180 derecede ısıttığımız fırınımızda pişirelim soğuduktan sonra kekimizi ikiye bölelim 2 katına da süt serpelim alt katına hazır çukulata sosumuzdan yeteri kadar sürelim diğer kekimizi üzerine koyalım tekrar çukulata sosumuzu her tarafına sürelim en üstüne ganaj çukulatamızı rendeleyip üzerine bolca koyup buzdolabında 1 gece dinlendirip servis yapalım afiyet olsun
Elinize sağlık çok güzel pasta üztündeki çukulata rendesini sizmi yapıyonuz hazırmı alıyonuz bende beğendim yapmak istiyorum hazırsa nerden alabilirim
YanıtlaSilAdsız çok teşekkür ederim bu çukulata ganaj çukulatadır hazır alıp rendeliyorum Valla urfada pasta malzemesi satan yerden alıyorum
Silellerine sağlık ablacım...
YanıtlaSilhayırlı cumalar dilerim
birtutamkekik Ayşegül Atılgan çok teşekkürler canım hayırlı cumalar
Sil