Bugün memleketimden size çok eski 1 tarifimiz olan bezirgan aşı yemeğimizin tarifini vereceğim sevgili okuyucu mutlaka denemenizi istiyorum ve işte tarifim
malzemelerimiz
500 gr kuzu kuşbaşı veya kemikli et
4 adet patlıcan
3 adet domates
4 adet yeşil biber
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı su
yeteri kadar tuz
patlıcanları kızartmak için
2 su bardağı sıvıyağ
yapılışı
önce kuşbaşı etimizi yağımızı (diyarbakırda kemikli et kullanırız) düdüklü tenceremize koyalım etimizi kavuralım salçamızı ilave edelim biraz kavuralım üzerine 1 su bardağı suyumuzu koyup etler yumuşunca ya kadar pişirelim üzerine domateslerimizi biberlerimzi ufak doğrayıp ekleyelim etimizin üzerine koyalım 10 dakika kaynatalım üzerine alacalı soyup sıvıyağımızda kızartalım yemeğimizin üzerine koyalım 7 dakika kadar kısık ateşte kaynatalım tuzunu koyalım afiyet olsun
http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım elllerıne sağlık....sevgılerımı bırakıyorum...
YanıtlaSilpınar çok teşekkürler sevgilerimle
YanıtlaSil