22 Ekim 2014 Çarşamba
Bademli küncülü akıt
Sevgili okuyucu bu yöresel ve çok lezzetli tarifimi mutlak deneyin diyor ve tarifime geçiyorum işte taarifim
malzemelerimiz
3 su bardağı kabuklu susam
1 su bardağından 1 parmak eksik üzüm pekmezi
2 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı file badem
yapılışı
susamlarımızı teflon veya normal 1 tavada yakmadan kavuralım tadına bakalım çıtır ses gelince üzerine toz şekeri ve pekmezi dökelim 3 veya 5 dakika kadar karıştıralım büyük boy kadayıf tepsimizin veya o büyüklükte bir tepsinin altına file bademlerimizi serpelim üzerine pişirdiğimiz susamlarımızı dökelim biraz ılınınca elimizi hafif sulayıp susamlarımızı elimizle bastıralım soğuyunca dilimleyip servis yapalım afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Offff bayılırım susamlı tariflere. Ellerine sağlık arkadaşım. Kokusu buralara kadar geldi...:)) Afiyetler olsun size. Sevgilerimle,
YanıtlaSilSevgili arkadaşım Seldanın Mutfak Defteri çok teşekkürler seninde denemeni istiyorum çok güzzel oluyor sevgiler
YanıtlaSilgeçenlerde yemek programında izlemiştim zahmetli olsa da bu zahmete değer bence,güzel bir tarif ellerinize sağlık
YanıtlaSilzeymurancafee canım zahmetli değil şipşak yapılan bir tatlı mutlaka denemeni isterim sevgilerimle
Sil