Blog Sayfaları

4 Temmuz 2015 Cumartesi

İrmikli taş kadayıf



 Malzemeleri
:1 su bardağı su
 ,1 su bardağı süt 
1 su bardağı irmik
,yarım paket yaş maya
,1 tatlı kaşığı şeker
,1 fiske  tuz
,1.5 su bardağı un
kızarmak için
sıvıyağ
 ŞERBETİ İÇİN
:2 su bardağı su
,2 su bardağı şeker
,1 dilim limon
 İÇ HARCI
:ceviz,fıstık
 YAPILIŞI
:hamuru krep gibi yapıyoruz tavamızı sıvıyağımızla her krebmizi döktüğümüzde yağlıyoruz.birer kepçe tavaya döküyoruz.tek tarafını kızartıyoruz.üstü beyaz kalacak.içine harcı koyup kapatıyoruz..soğuyan şerbetin içine atıyoruz.şerbetini çekince servis yapıyoruz. not her un aynı olmadığı için hamurunuz katı olmuşsa biraz su veya süt ile açabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner