Blog Sayfaları

8 Kasım 2012 Perşembe

Antep lebeniye çorbası




bugün güzel bir çorba yapalım inşaALLAH çorbamızın malzemeleri
500gr tavuk göksü
1su bardağı akşamdan ıslanmış nohut
1çay bardağı pirinç
2litre su
terbiyesi için
1kilo süzme yoğurt
1yemek kaşığı un
1 yumurtanın sarısı
üzeri için
1yemek kaşığı tereyağı
1yemek kaşığı nane
yapılışı
tavuk etimizi ister kuşbaşı ister iri doğrayıp piştikten sonra diddikleyelim düdüklü tenceremize eti nohutu ve 2litre suyu koyalım et ve nohutu pişirelim pişen etimizin üzerine yıkadığımız pirincimizi ilave edip pirinçler yumuşayana kadar pişirelim
yeteri kadar tuz koyalım
unu yumurta sarısını yoğurda katalım iyice çırpalım
yemeğimizden 1 kepçe koyup ılıtalım azar azar çorbamıza karıştırarak dökelim
5 dakika kadar kısık ateşte kaynatalım
ateşten alalım
tereyağımızı 1 tavada kızdıralım
nanemizi koyup çorbamızın üstüne dökelim
çorbamız hazır afiyet olsun







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner