Blog Sayfaları

9 Kasım 2012 Cuma

Kavurmalı Börek

Bugünkü tarifimiz diyarbakırda çok yapılan 1börğimiz olan kavurmalı börek yapacağız böreğimizin malzemelerini girelim
hamuru için
1buçuk su bardağı un
15 gr yaşmaya
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
aldığı kadar su
hamurun katlarına sürmek için
100 gr margarin
iç harcı için
100 gr kavurma
1 adet orta boy kuru soğan
pişirmek için
2çorba kaşığı sıvıyağ
teflon tava
yapılışı
unumuzu bir kabın içine koyalım ortasına havuz açalım mayamızı tuzu ve şekeri koyalım üzerine biraz ılık su koyup mayayı eritelim yavaş yavaş su alarak  ele yapışmayacak şekilde bir hamur yapalım üzerini örterek mayalanmaya bırakalım soğanımızı ufak doğrayalım 1tatlı kaşığı margarin koyalım soğanımızı kavuralım kavurmayı idikleyelim soğanın üzerine ilave edelim soğanla 3 dakika kadar kavurup bir kenara bırakalım 100 gr margarinimizi eritelim mayalanan hamurumuzu 3 adet bezeye ayıralım her bir bezeyi 1 tabak büyüklüğünde açalım üzerine erittiğimiz yağımızdan 1 çorba kaşığı sürelim 2ci bezeyi de açalım yağladığımız bezenin üzerine koyalım 1 çorba kaşığı yağ sürelim 3cü katınıda aynı şekilde yapalım 15 dakika bekletelim hem yağı donsun hemde hamurumuz biraz daha mayalansın diye yapıyoruz daha sonra beklettiğimiz yufkamızı oklavayla açabildiğimiz kadar açalım ortasına harcımızı koyalım katmer katlar gibi veya bohça kapatır gibi kapatalım teflon tavamıza koyalım 1 çorba kaşığı sıvıyağımızı koyup kısık ateşte yakmadan pişirelim diğer tarafınıda çevirip kalan 1 kaşık yağımızı koyup  pişirelim afiyet olsun


2 yorum:

  1. Enfes görünüyor .. Ellerine sağlık.. Bizde burda hep ot hep ot..:) sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Oyacım canım çok teşekkürler ama galiba bizde otlara hasretiz

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner