Blog Sayfaları

9 Kasım 2012 Cuma

Muhammara


Ben bu tarifimi kayınvalidemden öğrenmiştim her sonbaharda kışa hazırlıklarından biride buydu mutlaka yapardı kışın ekmeğimize sürer arasına taze soğan taze nane koyar yerdik ne güzel günlerdi Allah gani gani herkesin ölmüşlerine Rahmet eylesin benimde kayınvalideme de Rahmet eylesin inşaALLAH gelelim tarifimize 
malzemelerimiz
1büyük çorba kasesi urfa biber salçası
1baş sarımsak
2çorba kaşığı dolusu domates salçası
1su bardağından 1parmak eksik zeytinyağı
1su bardağı iri çekilmiş ceviz
3dilim etimek
2tatlı kaşığı kimyon
1tatlı kaşığı tarçın
1çay kaşığı karabiber
yapılışı
etimekleri robottan geçirelim cevizleri diş diş doğrayalım sarımsakları ezelim derin bir kabın içinde tüm malzemeyi iyice karıştıralım kavanozumuza koyalım yediğimiz zaman çıkarıp yiyelim bu terbiyeli biber salçamızı yağda biraz kavurup içine yumurta kırabiliriz ekmeğimize sürüp yiyebiliriz ve 1kaşık bu salçadan kasemize koyalım küçük bir tavada 1kahve fincanı zeytinyağı veya sıvıyağı kızdırıp üzerine dökerek ekmeğimizi bandırarak yiyelim çok çok güzel oluyor kaynanam terbiyeli biber salçası diyordu eşimin suriyedeki akrabaları muhammara derlerdi kaynanam arapça bilmediğinden olacak öyle derdi gaziantepte yapıyor bunu eltim antepli onlarda muhammara diyorlar


3 yorum:

  1. Artık tariflerin bloğumun kumanda paneline düşüyor .Çok sevindim. Ellerien sağlık ve güle güle tüket. Bloğ pırıl pırıl olmuş. açık renkler fotoları daha güzel gösteriyor.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim canım Berna hanım ellerine sağlık çok yardımcı oldu ve hala oluyor evet bloğ şimdi bloğa benzedi

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık..ben taze biberi güneşte biraz kurutup (1 gün)et makinasından çekerek yaparım..hertürlüsü çok lezzetli oluyor..

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner