500gr buruşuk sivribiber
1su bardağı sirke
1çay bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı tuz
1 baş sarımsak
yapılışı
biberleri saplarından ayıklayalım kavanozumuza bastırarak yerleştirelim rende domatesimizi derin bir kabın içine koyalım sıvıyağı sirkeyi tuzu ve halka halka kestiğimiz sarımsağı koyalım karıştıralım kavanozumuza aldığı kadar dökelim kalan sosumuzu bir gün sonra ilave edelim kapağını kapatıp buzdolabına koyalım 1hafta sonra turşumuz hazır tuzu az gelirse tuz ilave edersiniz
turşumuz hazır afiyet olsun
1 baş sarımsak
yapılışı
biberleri saplarından ayıklayalım kavanozumuza bastırarak yerleştirelim rende domatesimizi derin bir kabın içine koyalım sıvıyağı sirkeyi tuzu ve halka halka kestiğimiz sarımsağı koyalım karıştıralım kavanozumuza aldığı kadar dökelim kalan sosumuzu bir gün sonra ilave edelim kapağını kapatıp buzdolabına koyalım 1hafta sonra turşumuz hazır tuzu az gelirse tuz ilave edersiniz
turşumuz hazır afiyet olsun
Ellerine sağlık canım.. Ben bunun pişip konserve olanını yaptım. Afiyetler olsun yiyenlere..:))
YanıtlaSilçok teşekkürler Oyacım yorumu yeni gördüm kusura bakma canım
YanıtlaSil