malzemelerimiz
2 adet uzun iri kabak
kabakları kızartmak için
2 su bardağı sıvıyağ
köfte için
300 gr yağsız kıyma
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı galeta unu
2 çorba kaşığı süt veya su
1 çay kaşığı karabiber
üzeri için
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı domates salçası
yapılışı
kabaklarımızı yarım santim inceliğinde uzunlamasına keselim kızgın yağımızda kızartalım köfte malzemelerimizin tümünü bir kabın içinde iyice karıştıralım kabağımızı enine göre köfteler yapalım kızgın yağımızda kızartalım her bir kabak diliminin içine 1 köfte koyup rulo saralım tepsimize dizelim üzerine 1 bardak suda erittiğimiz salçamızı gezdirelim 180 derece ısınmış fırında 15 veya 20 dakika bekletip servis yapalım afiyet olsun (bu ölçü ile 16 adet kabak rulo çıkıyor)
Ellerine sağlık. Dereotuda çok yakışıyor. SERVİS sırasında yoğurda beraber hımm nefis oluyor. Afiyetler olsun.
YanıtlaSilEvet canım daha önceki bir tarifime yoğurt koymuştum bu sefer böyle olsun istedim teşekkür ederim
YanıtlaSil