malzemelerimiz
hamuru için
3 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
aldığı kadar su
sos harcı için
3 orta boy kuru soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı reyhan
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz
arasına sürmek için
1 çorba kaşığı dolusu sadeyağ veya tereyağı
yapılışı
hamurumuzu ölçüsüne göre ele yapışmayan bir hamur yapalım elimizle açabildiğimiz kadar açalım üzerine önceden kavurup içine pulbiber nane ve reyhan kattığımız soğanlı harcımızı koyup harcımızı hamurumuza yedirelim 10 dakaki kadar bekletelim tekrar elimizle açabildiğimiz kadar açalım üzerine yağımızı sürelim hamurumuzu rulo saralım istediğimiz büyüklükte bezeler yapalım bezeleri elimizle 1buçuk santim kalınlığında açalım yağlı kağıt serdiğimiz fırınımızda kızarıncaya kadar 200 derecede pişirelim isterseniz soğanlı harcı koymadan sadece arasına yağ sürüp te yapabilirsiniz birgün de inşaALLAH sadece yağlısını yaparız afiyet olsun
ilginç geldi ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
değısık geldı bana elıne sağlık
YanıtlaSilCafe Portakalevet çok deeğişik ve güzel teşekkürler canım
YanıtlaSilselma tamer çok eskiden yapılan bir ekmeğimizdir teşekkürler
YanıtlaSil