Blog Sayfaları

4 Mayıs 2013 Cumartesi

Nane fetir (mayasız ekmek)















Bugün yine Diyarbakırdan çok güzel bir ekmek çeşidimizi sizlere tanıtacağım sevgili okuyucu çoook eskilere dayanan bir ekmek çeşidimizin işte tarifi
malzemelerimiz
hamuru için
3 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
aldığı kadar su
sos harcı için
3 orta boy kuru soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı reyhan
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz
arasına sürmek için
1 çorba kaşığı dolusu sadeyağ veya tereyağı
yapılışı
hamurumuzu ölçüsüne göre ele yapışmayan bir hamur yapalım elimizle açabildiğimiz kadar açalım üzerine  önceden kavurup içine pulbiber nane ve reyhan kattığımız soğanlı harcımızı koyup harcımızı hamurumuza yedirelim 10 dakaki kadar bekletelim tekrar elimizle açabildiğimiz kadar açalım üzerine yağımızı sürelim hamurumuzu rulo saralım istediğimiz büyüklükte bezeler yapalım bezeleri elimizle 1buçuk santim kalınlığında açalım yağlı kağıt serdiğimiz fırınımızda kızarıncaya kadar 200 derecede pişirelim isterseniz soğanlı harcı koymadan sadece arasına yağ sürüp te yapabilirsiniz birgün de inşaALLAH sadece yağlısını yaparız afiyet olsun

4 yorum:

  1. ilginç geldi ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. değısık geldı bana elıne sağlık

    YanıtlaSil
  3. Cafe Portakalevet çok deeğişik ve güzel teşekkürler canım

    YanıtlaSil
  4. selma tamer çok eskiden yapılan bir ekmeğimizdir teşekkürler

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner