marzipanli pastamin tarifi
Pandispanyasi icin:
4 yumurta
4 yemek kasigi kaynar su
130 gr seker
1 vanilya
100 gr un
100 gr nisasta
2 silme tatli kasigi kabartma tozu
Yapilisi
yumurtalari mixerle cirpin ve icine teker teker kaynar suyu dökün...2 dakika kadar cirpdiktan sonra icine seker ve vanilya sekerini yavas yavas dökün ve cirpmaya yine 3 dakika kadar devam edin...bol köpüklü bir kivam elde edilicektir.
Sonra unu,kabartma tozunu ve nisastayi bu yumurtalarin üzerine bir süzgec yardimiyla eleyin ama kesinlikle mixerle cirpmayin.
Bir spatula yardimiyla yukardan asagiya dogru kenarindan bu unlu karisimi yumurtaya yedirin.
Bu asamada yumurtalarin sönmemesine dikkat edin.
Sonra yaglanmis 26cm capinda yuvarlak kelepceli firin kabina dökün ve önceden isitilmis firinda 180° C 35 dakika pisirin.
üyecanın ellerine sağlık çok şirin olmuş :)
YanıtlaSilüyeniizn elelrien sağlık. çokgüzel bir pasta
YanıtlaSilMeltem hanım çok teşekkür ederim sağolun
YanıtlaSilNursevinciğim çok teşekkürler
YanıtlaSil