Meyve Şöleni
Pandispanya için Malzemeler:
*5 yumurta (Oda sıcaklığında)
*8 çorba kaşığı şeker
*8 çorba kaşığı un
*1 paket kabartma tozu
İç Kreması için:
3 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
+
2 adet muz
Yarım kilo çilek
3 adet kivi
1 paket kremşanti
2 bardak soğuk süt
Süslemek için:
1 paket tart jölesi
Pasta şekeri (isteğe bağlı)
Pandispanyanın yapılışı: Oda sıcaklığındaki yumurtalar ve şeker yüksek devirde 4 dakika boyunca beyaz oluncaya kadar çırpılır. Kabartma tozu ve un ayrı bir kapta karıştırılır ve elenir. Şekerli yumurta karışımına kaşık kaşık koyulur ve tahta bir çırpıcı ya da kaşık yardımı ile hafifçe karıştırılır. Kelepçeli kalıp margarinlenir ve unlanır. Karışım kalıba dökülür. Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 25 dakika pişirilir. İlk 20 dakika fırının kapağı hiç açılmaz, 20 dakika sonrasında kürdan ile pişip pişmediği kontrol edilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder