Bugün çok farklı 1 etimek tarifi vereceğim size değerli okuyucu hemen tarifime geçmek istiyorum işte tarifim
malzemelerimiz
alt kısmı için
12 adet etimek
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
muhallebisi için
1 litre süt
1 buçuk çorba kaşığı nişasta
1 buçuk çorba kaşığı un
üst kreması için
2 poşet krem şanti
2 su bardağı süt
fındık karamel için
1 su bardağı bütün fındık
2 çorba kaşığı toz şeker
yapılışı
etimek leri tepsimize dizelim 2 bardak şekerimizi tavamıza koyalım karıştırarak karamelize edelim üzerine 2 bardak suyumuzu dökelim şeker eriyene kadar kaynatalım etimeklerin üzerine karamelli suyumuzu gezdirelim muhallebimizi pişirelim etimeklerin üzerine dökelim ılındıktan sonra çırptığımız kremşantimizi üzerine koyalım 1 tavamıza 2 kaşık şekerimizi koyup karamelize edelim içine fındıklarımızı koyalım karıştırıp 1 naylon tepsiye veya tezgahımıza dökelim soğuduktan sonra fındıkları ikiye bölelim tatlımızın üzerine serpelim tatlımız hazır afiyet olsun
bayılırım bu tatlıya ben elıne sağlık
YanıtlaSilselma tamer teşekkürler çok hoş değişik oluyor
YanıtlaSil