Gaziantep Lebeniye Çorbası
- 1 SU BARDAĞI PİRİNÇ
- 1 SU BARDAĞI NOHUT
- 350 GR KUZU VEYA KOYUN ETİ
- ÜZERİ İÇİN
- 1 BÜYÜK KASE DOLUSU SÜZME YOĞURT
- 1 ÇORBA KAŞIĞI UN
- YAĞ SOSU İÇİN
- 2 YEMEK KAŞIĞI SADEYAĞ VEYA TEREYAĞI 1 YEMEK KAŞIĞI NANE
Gaziantep Lebeniye Çorbası Yapılışı
- AKŞAMDAN SUYA KOYDUĞUMUZ NOHUTU KUZU ETİNİ TENCEREDE PİŞİRİYORUZ.
- PİŞEN YEMEĞİMİZE YIKADIĞIMIZ PİRİNCİ İLAVE EDİYORUZ.
- PİRİNÇLER PİŞENE KADAR KAYNATIYORUZ.
- PİŞEN YEMEĞİMİZİN ÜZERİNE 1 YUMURTA SARISIYLA 1 ÇORBA KAŞIĞI UNUMUZU ÇIRPIYORUZ YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDEREK .KAYNAYANA KADAR KARIŞTIRIYORUZ
- 5 DAKİKA KADAR KAYNAYAN YEMEĞİMİZİ ATEŞTEN ALIYORUZ.
- ÜZERİNE YAĞDA YAKTIĞIMIZ NANELİ SOSUMUZU DÖKÜYORUZ.
NOT: ETİNİ İSTER PİŞİRMEDEN KÜÇÜK DOĞRAYIN İSTER PİŞİRDİKTEN SONRA DİDİKLEYİN.
AFİYET OLSUN..
75. izleyiciniz olarak merhaba. bloğunuzu izlemeye aldım bende beklerim
YanıtlaSilsevgiler
hayırlı cumalar
özlem hanım merhabalar teşekkür ediyorum sevgiler sizi ziyaret edeceğim inşaALLAH
Sil