Bu akşam yemeğim yoktu havalar sıcak insan birşey yemek istemiyor ama aç da kalınmıyor bende ramazandan beri hep domatesli pirinç pilavı yapmak istiyordum kısmet bu güneymiş diyarbakırda bulgurlu ve pirinçli bol domatesli pilavlar yapılıyor ve ben çok severim işte tarifim değerli okuyucu
malzemelerimiz
2 su bardağı pirinç
3 adet olgun domates
1 adet kuru soğan
6 adet ufak acı biber
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
yeteri kadar tuz
1 tatlı kaşığı çeşni
2 çorba kaşığı sadeyağ veya tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
4 su bardağı su
yapılışı
doğranmış soğanımızı ve yağımızı tenceremize koyalım ateşe koyup soğanları solduralım yıkadığımız pirincimizi ve tuzumuzu salçamızı ilave edelim yağını salıverene kadar kavuralım üzerine iri doğradığımız domatesleri ve çeşnimizi sıcak suyumuzu koyup kaynamaya başlayınca ateşini kısıp kısık ateşte pişirelim pişen pilavımızı 10 dakika kadar dinlendirip servis yapalım afiyet olsun
canım ellerine sağlık....salca ve soğanla yapmamıştım deneyecegım...sevgıler
YanıtlaSilpınar k canım teşekkürler mutlaka dene böylede çok güzel oluyor sevgilerimle
Sil