Blog Sayfaları

13 Ekim 2013 Pazar

Diyarbakır Çöreği

 
Sevgili okuyucu bugün size diyarbakırda ve doğunun çoğunda bayramlar da mutlaka yapılması farz gibi olan çörek tarifimi vereceğim mutlaka denemenizi istiyorum çok güzel oluyor işte tarifim
malzemelerimiz
6 su bardağı un
250 gr margarin
1 küçük paket toz maya
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı dolusu çörekotu
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı muskat
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar süt
üzeri için
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı susam
yapılışı
 margarinimizi eritelim geniş 1 kabın içine un tuz şeker mahlep çörekotu maya ve kabartma tozu çekilmiş muskatı koyalım erimiş yağımızı üzerine koyup azar azar süt alarak hamurumuzu yoğuralım mayalanması için üzerini örtelim en az 2 saat bekletelim mayalanan hamurumuzdan bezeler alalım tezgahta rulo şekline getirelim elimizin ayasıyla bastırarak düzleştirelim istediğimiz büyüklükte bıçakla keselim yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim üzerine çay bardağıyla hafif basıp şekiller verelim veya çatal batıralım amaç hamurun kabarıp yanmaması 1 kaseye yumurtamızı beyazıyla beraber kıralım yumurtamızı çırpalım içine susamı katalım tekrar karıştırıp çırpalım çöreklerimizin üzerine sürelim 200 derece de ısınmış fırınımızda üzeri kızarıncaya kadar pişirelim çöreğimiz hazır afiyet olsun not çırpılmış yumurtaya susamı koyup pastamızın üzerine sürdüğümüzde piştikten sonra da susam dökülmüyor


1 yorum:

  1. çayın yanına nefis olur, deneyeceğim en kısa zamanda elinize sağlık

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner