Tirit İçin Gerekli Malzemeler ;
- 1 adet koyun gerdanı eti bütün olarak
- 500 gram yoğurt
- 1 tatlı kaşığı safran
- 50gr kadar kuyruk oda bütün olarak
- 1 sürahi su
- 1 baş sarımsak
- Eti kuyruğu doğramadan düdüklü tencereye koyuyoruz 1 sürahi suyu ekliyoruz pişirmeye bırakıyoruz
- ben tefal düdüklüde 1 saat pişirdim pişen eti bir tepsiye alıp didikliyoruz yani ufak parçalara ayırıyoruz
- kuyruğun üzerine kepçeyle pastırıp kuyruğun dağılmasını sağlıyoruz kuyruk sevmiyorsak biraz tereyağı koyabiliriz
- parçaladığımız eti kuyruğu tekrar tencereye koyuyoruz üzerine 1 tatlı kaşığı safranı koyup 10 dakika kaynatıyoruz
- ince lavaş ekmeğimizi doğrama tahtası üzerinde bıçakla küçük parçalar halinde kesiyoruz ekmeği tabağa koyuyoruz üstüne çeyrek limon sıkıyoruz etin suyundan alıp ekmeğin üzerine gezdiriyoruz üzerine etleri koyuyoruz önceden hazırladığımız sarmısaklı yoğurdu üzerine döküp servis yapıyoruz
Urfa Usulü Tirit Nasıl Yapılır ?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder