malzemelerimiz
17 adet etimek
2 su bardağı toz şeker
karamel için
2 çorba kaşığı toz şeker
muhallebisi için
1 kilo süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı irmik
1 paket vanilya
üzeri için
2 poşet kremşanti
2 su bardağı süt
yapılışı
etimekleri tepsimize dizelim 2 çorba kaşığı toz şekeri yanmaz tavamızda rengi koyu kahve olana kadar karamelize edelim üzerine 2 bardak şekeri ve 2 bardak su ilave edelim şekerler eriyene kadar kaynatalım kaynayan şekerli suyumuzu etimeklerin üzerine dökelim 1 kilo sütü nişastayı unu irmiği karıştırıp ateşe koyalım muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim pişen kremaya 1 paket vanilya katalım karıştırıp etimeklerin üzerine dökelim soğumaya bırakalım 2 poşet kremşantiyi 2 su bardağı sütle çırpalım en üstüne her tarafına gelecek şekilde yayalım tatlımız hazır afiyet olsun...not ben bu tarifi yıllar önce yemekteyiz programından almıştım üzerine fıstık koydum dilerseniz bir şey koymayabilirsiniz
Ellerine sağlık. Çok güzell.
YanıtlaSilÇok teşekkürler Nursevin ciğim sağol canım
Silelinize sağlık çok nefis görünüyor
YanıtlaSilHande Diario hanımcım çok teşekkürler
Sil