5 Kasım 2015 Perşembe
Tahinli kabak tatlısı
Bismillah diyelim ve tarifimize hemen geçelim inşaALLAH
malzemelerimiz
1buçuk kilo tatlı kabak
3 çay fincanı toz şeker
üzeri için tahin
arzuya göre 3 adet karanfil
yapılışı
kabaklarımızın kabuğunu soyalım istediğimiz şekilde dilimleyelim yıkıyalım tenceremize dizelim üzerine şekerimizi serpelim kapağını üzerine kapatıp geceden sabaha kadar bekletelim ki şekerini kabağın içine kadar çeksin ve kabağımıza parlaklık versin diye ateşe koyalım 10 dakika kadar kapaklı halde orta ateşte pişirelim daha sonra kapağını kaldıralım yine orta ateşte şerbetini içine çektikten sonra ateşten alıp arzunuza göre soğuk veya sıcak yiyin afiyet olsun NOT şekeri dibinde fazla kalmışsa 1 ufak kaba koyup herhangi 1 tatlınızda kullanabilirsiniz
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder