Blog Sayfaları

8 Kasım 2012 Perşembe

Arpa şehriye pilavı


Malzemeler;
1 paket arpa şehriye
- 1yemek kaşığı tereyağı
- 1kahve fincanı sıvıyağ
- 5 çay fincanı et suyu veya tavuk suyu ikiside yoksa sade su da olur
- 1 tatlı kaşığı çeşni 

yapılışı

- yağı tencereye koyuyoruz arpa şehriyenin yarısını ekliyoruz rengi dönene kadar kavuruyoruz
- kalan kavrulmamış yarısını da ekliyoruz kaynamış suyumuzu ilave ediyoruz çeşni koyuyorsak tuz koymuyoruz
- yemeğimiz suyunu çektimi 10 dakika dinlendirip servis yapıyoruz
- afiyet olsun ama mutlaka deneyin


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner