Blog Sayfaları

8 Kasım 2012 Perşembe

Sade pirinç pilavı


Malzemeler;
- 3 çay fincanı pirinç
- 3 çay fincanı su
- 2 tane kesme şeker
- çeyrek limonun suyu
- 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- 1 talı kaşığı tuz 

yapılışı

- 1 kaba pirinci koyuyoruz üzerine biraz tuz atıp sıcak su çekiyoruz
- 1 saat bekletiyoruz tencereye yağı koyup yıkadığımız pirinci ekliyoruz
- şekeri limonu tuzu ilave edip kavuruyoruz
- kavrulan pirince 3 su bardağı kaynar suyumuzu koyup iki tşım kaynadımı altını tam kısıp pişiriyoruz
- pişen pilavımızı 10 dakika ağzını açmadan demlendiriyoruz sonra karıştırıp servis yapıyoruz
- afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner