Malzemeler
-4 su bardağı un
-1 su bardağı su
-1 su bardağı süt
-1 kahve fincanı şeker
-1 kibrit kutusu yaşmaya
-Biraz tuz
-1 su bardağı haşhaş
-1 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı
-Haşhaş ve sıvıyağ hariç diğer malzemeler bir kapta yoğurulur.
-2 parçaya ayrılır, oklavayla 1 cm kalınlığında açılır.
-Yağın yarısı sürülür üzerine haşhaşın yarısı sürülür rulo yapılır.
-2'şer cm kesilir, açtığımız diğer yufkayada aynı işlem yapılır, tepsiye dizilir.
-Yumurtanın sarısı üzerine sürülür (ben yağlı kağıt koyuyorum)
-önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.
-Afiyet olsun..
-1 su bardağı süt
-1 kahve fincanı şeker
-1 kibrit kutusu yaşmaya
-Biraz tuz
-1 su bardağı haşhaş
-1 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı
-Haşhaş ve sıvıyağ hariç diğer malzemeler bir kapta yoğurulur.
-2 parçaya ayrılır, oklavayla 1 cm kalınlığında açılır.
-Yağın yarısı sürülür üzerine haşhaşın yarısı sürülür rulo yapılır.
-2'şer cm kesilir, açtığımız diğer yufkayada aynı işlem yapılır, tepsiye dizilir.
-Yumurtanın sarısı üzerine sürülür (ben yağlı kağıt koyuyorum)
-önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.
-Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder