Blog Sayfaları

10 Kasım 2012 Cumartesi

Mantı


Malzemeler

-bir kilo un
- 300gr kıyma
- 1 küçük soğan
- 2 yumurta 
-1 tatlı kaşığı pulbiber 
-1 çay kaşığı karabiber
- 1tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı domates salçası

yapılışı 

-unumuza yumurtayı yarım tatlı kaşığı tuzu katıp azar azar suyu yedirerek biraz sert hamur yoğuruyoruz
-hamur dinlenirken iç malzemesini hazırlıyoruz
-etini karabiberini tuzunu pulbiberini soğanını salçasını karışyırıyoruz
- yufkalarımızı açıyoruz kesme bıçağıyla kare kare kesiyoruz
-yufkayı yerinden kaldırmadan hazırladığımız iç malzemesini karelerin üstüne koyuyoruz sonra kareleri dört tarafından tutup elimizde çimdik atarak kapatıyoruz
- hazırladığımız mantımızı kaynayan suya atıyoruz piştimi suyunu süzüyoruz servis kabına alıyoruz
- üstüne hazırladığımız sarmısaklı yoğurdu döküyoruz biraz tereyağı veya margarini kızdırıp içine arnavut biberi varsa onu yoksa pulbiber ve nane koyup mantının üstüne döküyoruz
- afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner