- 300gr kıyma
- 1 küçük soğan
- 2 yumurta
-1 tatlı kaşığı pulbiber
-1 çay kaşığı karabiber
- 1tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı domates salçası
yapılışı
-unumuza yumurtayı yarım tatlı kaşığı tuzu katıp azar azar suyu yedirerek biraz sert hamur yoğuruyoruz
-hamur dinlenirken iç malzemesini hazırlıyoruz
-etini karabiberini tuzunu pulbiberini soğanını salçasını karışyırıyoruz
- yufkalarımızı açıyoruz kesme bıçağıyla kare kare kesiyoruz
-yufkayı yerinden kaldırmadan hazırladığımız iç malzemesini karelerin üstüne koyuyoruz sonra kareleri dört tarafından tutup elimizde çimdik atarak kapatıyoruz
- hazırladığımız mantımızı kaynayan suya atıyoruz piştimi suyunu süzüyoruz servis kabına alıyoruz
- üstüne hazırladığımız sarmısaklı yoğurdu döküyoruz biraz tereyağı veya margarini kızdırıp içine arnavut biberi varsa onu yoksa pulbiber ve nane koyup mantının üstüne döküyoruz
- afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder