Bu cacığımız urfada çoook eskilerden kalan ve hala çoğumuzun yaptığı çok değişik ve çok çok güzel bir tat bu akşam sizinle paylaşmak istedim kolay ve pratik hemen yapılan bir cacığımız tarifini yazıyorum inşaALLAH sizlerde yaparsınız tarifimiz
malzemeleri
4adet hıtı
1tatlı kaşığı kuru nane
1çay bardağı koruk suyu
1 çay bardağı su
yeteri kadar tuz
yapılışı
hıtılarımızı ufak doğrayalım üzerine koruk suyunu naneyi tuzunu ilave edelim karıştıralım kaselaerimize koyalım servis yapalım urfada hıtı diyoruz diyarbakırda kıtık diyoruz salatalığa benziyor ama bu daha sert birşey turşularımıza koyarız sade tuzlar yeriz diyarbakırda dolmasıda yapılıyor
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder