Blog Sayfaları

19 Ağustos 2013 Pazartesi

Köz patlıcanlı tepside kebap




Sevgili okuyucu bizim doğuda bilhassa urfada kebap çok önemli ve çok yapılır kebaba alternatif olarak da evlerde kebap kadar lezzetli olan tepsi kebaplarımız oluyor daha kolay uğraşmadan kebabın nerdeyese aynısı gibi yapıyoruz sizlere de tavsiye ediyorum işte tarifim
malzemelerimiz
300 gr yağlı kıyma
5 adet domates
8 adet dolmalık acı biber
2 adet patlıcan
yapılışı
orta boy 1 tepsimize biberlerimizi 2 veya 3 parçaya bölüp yerleştirelim üzerine etimizi koyup bastıralım tepsimizin kenarına domateslerimizi 4 parçaya bölüp yerleştirelima  evdeki fırınımızda veya  çarşı fırınında pişirelim patlıcanlarımızı ayrıca közleyelim soyalım yemeğimizin yanında dürüm yaparken közlenmiş patlıcanı domatesi kuru soğanı ve eti koyup yiyelim afiyet olsun

6 yorum:

  1. ellerınıze sağlık goruntude süper benı ye dıyor...sevgıler canım

    YanıtlaSil
  2. uyar hanım ellerinize sağlık sizin kebap kültürünüze hayranım..afiyetle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakır tencerem teşekkürler arkadaşım sevgiler

      Sil
  3. pınar teşekkür ediyorum canımm sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Kıyması bıcak kıymasına benziyor.Ellerine sağlık. Afiyetle
    http://cocuklarlamutfakta.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeniz Akgündüz evet biliyorsun bizde kebap çeşitleri bıçak kıymasıyla yapılır çok teşekkür ederim hemşehrim

      Sil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner