Blog Sayfaları

10 Kasım 2012 Cumartesi

KASTAMONU NOKULU




malzemeler 

hamur için;

- yarım paket margarin
- yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı su
- 1paket yaşmaya
- biraz tuz
- 4 su bardağı un
- 1yemek kaşığı toz şeker 

iç harcı için;

- 250 gr ceviz
- yarım su bardağı toz şeker
- 250 gr kuru üzüm
- 1 yemek kaşığı tarçın
- yarım su bardağı sıvıyağ 

üzerine sürmek için;

- 1 yumurta sarısı 

yapılışı

- unu bir kaba koyup oda sıcaklığında beklettiğimiz yarım margarini, yarım bardak sıvıyağı, 1 bardak suyu, mayayı, biraz tuzu ve 1 yemek kaşığı şekeri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz
- üzerini örtüp mayalanmaya bırakıyoruz mayalanan hamuru 4 bezeye ayırıyoruz ayırdığımız bezeleri börek yufkası kalınlığında açıyoruz
- yarım su bardağı sıvıyağımızı eşit şekilde açtığımız 4 yufkanın üzerine sürüyoruz
- bir kabın içinde iç harcımızı güzelce karıştırıyoruz harcımızı dört yufkanın her tarafına gelecek şekilde serpiyoruz
- yufkalarımızı rulo sarıyoruz tepsiye diziyoruz bir bıçakla dibine inmeden verev kesiyoruz
- üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz 
- afiyet olsun...
not: piştikten sonra yarım bardak toz şeker üstüne serpilir ama ben koymuyorum



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner