- yarım paket margarin - yarım su bardağı sıvıyağ - 1 su bardağı su - 1paket yaşmaya - biraz tuz - 4 su bardağı un - 1yemek kaşığı toz şeker
iç harcı için;
- 250 gr ceviz - yarım su bardağı toz şeker - 250 gr kuru üzüm - 1 yemek kaşığı tarçın - yarım su bardağı sıvıyağ
üzerine sürmek için;
- 1 yumurta sarısı
yapılışı
- unu bir kaba koyup oda sıcaklığında beklettiğimiz yarım margarini, yarım bardak sıvıyağı, 1 bardak suyu, mayayı, biraz tuzu ve 1 yemek kaşığı şekeri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz - üzerini örtüp mayalanmaya bırakıyoruz mayalanan hamuru 4 bezeye ayırıyoruz ayırdığımız bezeleri börek yufkası kalınlığında açıyoruz - yarım su bardağı sıvıyağımızı eşit şekilde açtığımız 4 yufkanın üzerine sürüyoruz - bir kabın içinde iç harcımızı güzelce karıştırıyoruz harcımızı dört yufkanın her tarafına gelecek şekilde serpiyoruz - yufkalarımızı rulo sarıyoruz tepsiye diziyoruz bir bıçakla dibine inmeden verev kesiyoruz - üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz - afiyet olsun... not: piştikten sonra yarım bardak toz şeker üstüne serpilir ama ben koymuyorum
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder