Blog Sayfaları

8 Kasım 2012 Perşembe

Kavurmalı pilav


Dün akşam kavurma yapmıştım diyarbakır usulu kavurmamız bir yıl boyunca buzdolabına koymadan serin bir yerde muhafaza edilir çok lezzetlidir kavurmanın tarifini kebaplar sayfasına koymuşum  dana manda ve koyun etinden yapılır çocukluğumda manda veya dana kesilir kavurma yapılır konu komşu herkese dağıtılırdı ve sulu yemeklere pilava kahvaltılarda yenirdi halada çok yapılır diyarbakırda bu akşam size pilavının tarifini vereceğim inşaALLAH tarifimiz şöyle
malzemeleri
250 gr kavurma
1çorba kaşığı kavurmanın yağı
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
yeteri kadar tuz
yapılışı
pirincimizin üzerine biraz tuz atıp sıcaksu çekelim 1 saat bekletelim kavurmamızı yağımzı tenceremize koyalım ıslattığımız pirincimizi iyice yıkıyalım kavurmamızın üzerine ekleyelim pirincimizi kavuralım 2 bardak sıcak suyumuzu ilave edelim kaynamaya çıkınca ateşini kısalım suyunu çekene kadar pişirelim 10 dakika dinlendirip servis yapalım afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner