malzemelerimiz
hamuru için
4 su bardağı un
yarım tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar su
iç harcı için
150 gr peyaz peynir
yarım demet maydanoz
hamuru açmak için
1 çorba kasesi un
hamuru pişirmek için
1 çay bardağı sıvıyağ
1 teflon tava veya ekmek sacı
yapılışı
hamurumuzu yoğuralım 20 dakika dinlendirelim iç harcımızı hazırlayalım hamurumuzu bezelere ayıralım un serperek hazır yufka inceliğinde açalım içine harcımızdan yeteri kadar koyalım hamurumuz bitene kadar hepsini bu şekil harcı 1 kenarına koyalım diğer tarafı üzerine kapatalım kenarını hamur kesici ile keselim tavamızın içini yağlayalım böreklerimizi tavaya sığacak kadar koyup tüm böreklerimizi tavayı yağlayarak pişirelim afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder