- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı tel şehriye
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
- tuz
- 4,5 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI
- yağı tencereye koyuyoruz 1 bardak şehriyeyi ilave ediyoruz rengi dönene kadar kavuruyoruz
- pirincimizi yıkıyoruz suyunu süzüp şehriyenin üstüne döküyoruz tuzunu koyup pirincide kavuruyoruz
- Dört buçuk su bardağı sıcak su koyup kapağını kapatıyoruz
- 3 dakika harlı ateşte kaynatıp altını kısıyoruz suyunu çektimi söndürüyoruz
- üstüne bez koyup kapağını kapatıp 15 dakika demlenmeye bırakıyoruz
- afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder