Blog Sayfaları

8 Kasım 2012 Perşembe

şehriyeli pirinç pilavı


Malzemeler;
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı tel şehriye
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
- tuz 
- 4,5 su bardağı sıcak su

YAPILIŞI

- yağı tencereye koyuyoruz 1 bardak şehriyeyi ilave ediyoruz rengi dönene kadar kavuruyoruz
- pirincimizi yıkıyoruz suyunu süzüp şehriyenin üstüne döküyoruz tuzunu koyup pirincide kavuruyoruz
- Dört buçuk su bardağı sıcak su koyup kapağını kapatıyoruz
- 3 dakika harlı ateşte kaynatıp altını kısıyoruz suyunu çektimi söndürüyoruz
- üstüne bez koyup kapağını kapatıp 15 dakika demlenmeye bırakıyoruz
- afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner