Malzemeler;
-2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
-1 YEMEK KAŞIĞI DOLUSU KUŞ ÜZÜMÜ
-1 YEMEK KAŞIĞI DOLUSU ÇAM FISTIĞI
-1 TUTAM SAFRAN
-4 SU BARDAĞI TAVUK SUYU
-1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
-1 KAHVE FİNCANI SIVIYAĞ
-ARZUYA GÖRE KARABİBER TARÇIN
-6 ADET TAVUK BAGET
YAPILIŞI
-Tavuk etini tencereye koyuyoruz yeteri kadar su ilave edip pişiriyoruz
-tenceremize yağımızı koyuyoruz çam fıstığını kuşüzümünü koyuyoruz kavuruyoruz
-yıkadığımız pirinci ilave ediyoruz kavuruyoruz safranı baharatları ekliyoruz
-tavuğun suyundan koyuyoruz 3 dakika kadar harlı ateşte kaynatıyoruz ateşini tam kısıp pişirmeye bırakıyoruz pişen pilavımızı demlenmeye bırakıyoruz
-pişirdiğimiz bagetleri bir tavada biraz yağ ilave edip kavuruyoruz biraz kırmızı pulbiber kekik tuz ve karabiber ekliyoruz
-pilavımızı ve tavuk etimizi servis kabına alıyoruz
-AFİYET OLSUN..
-2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
-1 YEMEK KAŞIĞI DOLUSU KUŞ ÜZÜMÜ
-1 YEMEK KAŞIĞI DOLUSU ÇAM FISTIĞI
-1 TUTAM SAFRAN
-4 SU BARDAĞI TAVUK SUYU
-1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
-1 KAHVE FİNCANI SIVIYAĞ
-ARZUYA GÖRE KARABİBER TARÇIN
-6 ADET TAVUK BAGET
YAPILIŞI
-Tavuk etini tencereye koyuyoruz yeteri kadar su ilave edip pişiriyoruz
-tenceremize yağımızı koyuyoruz çam fıstığını kuşüzümünü koyuyoruz kavuruyoruz
-yıkadığımız pirinci ilave ediyoruz kavuruyoruz safranı baharatları ekliyoruz
-tavuğun suyundan koyuyoruz 3 dakika kadar harlı ateşte kaynatıyoruz ateşini tam kısıp pişirmeye bırakıyoruz pişen pilavımızı demlenmeye bırakıyoruz
-pişirdiğimiz bagetleri bir tavada biraz yağ ilave edip kavuruyoruz biraz kırmızı pulbiber kekik tuz ve karabiber ekliyoruz
-pilavımızı ve tavuk etimizi servis kabına alıyoruz
-AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder