Urfa Külünçesi Malzemeleri
- 1 kilo un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı sadeyağ(tereyağ)
- 2 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı karanfil
- 1 tatlı kaşığı tuz
üzeri için
- 1 yumurta
Urfa Külünçesi Yapılışı
- Bir kaba unumuzu koyuyoruz
kabartma tozunu una karıştırıyoruz. - Sıvıyağı sadeyağı ateşte biraz kızdırıyoruz unun üstüne döküp iyice ovuyoruz.
- Diğer malzemeleri de katıp yoğuruyoruz sert bir
hamur elde ediyoruz. - 1 saat bekletiyoruz
, tezgahın üstündehamuru hamurdan birer beze alarak 1 santim kalınlığındatabak Büyüklüğünde yuvarlak açıyoruz. - Açtığımız
hamuru dörde bölüyoruz tepsiye diziyoruz. - Yumuta sürüp 200 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
- Külünçe hem
şekerli yapılıyor hem tuzlu aynıdır.ölçüler
slmelinize sağlık iştah açıcı lütfen tariflerinizi daha detaylı fotolarla aşamalı yayınlarmısınız
YanıtlaSilEmine hanım genelde detaylı yayınlıyorum bununda detayları var aceleden koymadım teşekkürler
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilEllerinize emeğinize sağlık. Bloğunuzu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
selda nın mutfak defteri çok teşekkürler bende sizi ziyaret edeceğim inşaALLAH sevgiler
YanıtlaSil