Blog Sayfaları

16 Temmuz 2013 Salı

Kızartılmış kabak dolması



Sevgili okuyucu bu tarifimi yıllar önce eşimin çok değerli halası rahmetli Fetiye halam istanbuldan gelmişti bizde onu misafir ettik yemeklerimin yanına kabak dolması yapacaktım bana kızım kabağı kızart dolma yap daha güzel oluyor ben hemen tarifini ondan alıp ve bu dolmayı o gün bugündür yapıyorum çok güzel ve değişik oluyor Allah Fetiye halama ve tüm ölmüşlerimize gani gani Rahmet eylesin diyor ve işte tarifimiz
malzemelerimiz
1 kilo kabak
kızartmak için
2 su bardağı sıvıyağ
dolma harcı için
300 gr yağlı kıyma
1 su bardağı pirinç
2 adet domates
5 adet sivri biber
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı pulbiber
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı karabiber
yeteri kadar tuz
1 çorba kaşığı domates salçası
yapılışı
kabaklarımızı kazıyarak soyalım içini oyalım yıkıyalım kurutalım kızgın yağımızda kızartalım dolma harcımızı hazırlayalım kabaklarımızın içini dolduralım tenceremize dizelim üzerine limon suyunu tuzunu 1 su bardağı su koyup pişirelim afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner