Blog Sayfaları

11 Ocak 2013 Cuma

Etli bulgur pilavı

Bugün şöyle güzel bir bulgur pilavı yapayım dedim benim en sevdiğim domatesli bulgur pilavıdır kolay gibi görünse de aslında bulgur pirinç pilavından daha fazla özen ve zaman istiyor sözü fazla uzatmadan işte tarifimiz
malzemelerimiz
250 gr kuşbaşı et
2 su bardağı bulgur
5 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı tereyağı
6 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kuru reyhan
1 büyük kuru soğan
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber veya isot
yapılışı
etimizi tencereye koyalım üzerini geçecek kadar su koyup suyunu çekene kadar pişirelim üzerine tereyağımızı ay şekli doğradığımız soğanlarımızı koyup kavuralım domates salçamızı ekleyelim 2 dakika kadarkavurup iri doğradığımız domateslerimizi koyalım 2 dakika daha kavurup bulgurumuzu ilave edelim 5 su bardağı sıcak suyumuzu koyalım kaynamaya başlayınca ateşini kısalım bulgur pilavımız hafif sulu kalacak şekilde pişirelim sıcak servis yapalım afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner