malzemelerimiz
250 gr kuşbaşı et
2 su bardağı bulgur
5 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı tereyağı
6 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kuru reyhan
1 büyük kuru soğan
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber veya isot
yapılışı
etimizi tencereye koyalım üzerini geçecek kadar su koyup suyunu çekene kadar pişirelim üzerine tereyağımızı ay şekli doğradığımız soğanlarımızı koyup kavuralım domates salçamızı ekleyelim 2 dakika kadarkavurup iri doğradığımız domateslerimizi koyalım 2 dakika daha kavurup bulgurumuzu ilave edelim 5 su bardağı sıcak suyumuzu koyalım kaynamaya başlayınca ateşini kısalım bulgur pilavımız hafif sulu kalacak şekilde pişirelim sıcak servis yapalım afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder