Blog Sayfaları

29 Ocak 2013 Salı

Kıymalı pide




Bugün kıymalı pide yaptım yanına ayran yeşillikler limon kısacası tam bir urfa işi bizde lahmacun daha çok yapılır ama pideyide severek yaparız batıda pulbiber koymazlar biz acısız yemeğiz işte pide tarifimiz
malzemelerimiz
400 gr yağlı kıyma
1 adet büyük kuru soğan
4 adet ufak domates
3 adet dolmalık acı urfa biberi
1 çorba kaşığı acı isot veya pulbiber
1 baş sarımsak
yapılışı
iç harcımızı kuru soğanı sarımsağı biberi domatesi robotta çekelim 1 tepsiye eimizi koyalım tüm harcımızın malzemelerini kıymanın üzerine koyup karıştıralım su koymuyoruz domatesin suyu yeterlidir hazırladığımız harcı çarşı fırınına yollayıp pide yaptırıyoruz dışarda yapma imkanı olmayanlar evde mayalı hamur yoğurup yapabilirler afiyet olsun

2 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık.. İzmirde biz sarımsak koymayız. Acıyıda genelde lahmacuna daha çok koyarız. Ben artık hamurunuda dediğin gibi evde yapıyorum.. Çok lezzetli görnüyor.. Afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  2. Oyacım çok teşekkürler sarımsaklı pulbiberli güzel oluyor sevgiler

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner