Blog Sayfaları

4 Nisan 2013 Perşembe

Ispanaklı köstebek pasta




sevgili okuyucu o kadar işim çok hiç bekletmeden tarifi yazacağım ve kalan işlerimi yapmaya devam edeceğim işte tarifimiz
malzemelerimiz
kek hamuru için
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
20 yaprak ıspanak
aldığı kadar un
kreması için
3 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
1 poşet kremşanti
yapılışı
yumurtalarımızı şekerimizi derin 1 kabın içinde iyice çırpalım ıspanakların yapraklarını sapından ayıralım robotumuza koyup 1 kahve fincanı su ilave edip püre haline gelene kadar çekelim çırptığımız yumurtaların üzerine dökelim sıvıyağı vanilyayı kabartma tozunu ekleyelim karıştırıp unumuzu aldığı kadar koyalım hamurun kıvamı kek kıvamı gibi olacak orta boy 1 tepsimizin içini fırçayla yağlayalım tepsimize kek hamurumuzu dökelim 180 dere ısınmış fırınımızda pişirelim pişirdiğimiz kekimizi tepsiden dağılmadan çıkması için soğumasını bekleyip çıkaralım ortadan ikiye keselim  derin bir kabımıza poşet serelim kekin bir parçasını sıkıştırıp koyalım ki kümbet oluşsun krema malzememizi tencereye sütü unu koyup ateşte kıvamı koyulaşana kadar pişirelim ılıtalım kremşantimizi 1 su bardağı sütle çırpalım ılınan kremamızın üstüne koyup karıştıralım kekimizin üzerine kremamızın tümünü koyalım diğer kek parçasını üzerine koyalım 1 gece buzdolabında bekletelim servis yaparken servis tabağımıza ters çevirelim afiyet olsun

2 yorum:

  1. ellerine sağlık. Ben çok severim ıspanaklı pastayı..

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık ıspananağın güzel hallerinden
    sevgiler

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner