malzelerimiz
hamur için
250 gr margarın
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
aldığı kadar un
iç harcı için
200 gr yağsız kıyma
1 adet ufak kuru soğan
1 tatlı kaşığı margarin
1 çay kaşığı karabiber
arzuya göre maydanoz
üzeri için
1 adet yumurta sarısı
yapılışı
önce kıymamızı ufak doğradığımız soğanımızı ve 1 tatlı kaşığı margarinimizi 1 tencerede kavuralım soğuması için 1 kenara bırakalım hamurumuzun tüm malzemelerini derin bir kabın içine alalım karıştırıp unumuzu azar azar alarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapalım 10 dakika kadar dinlendirelim hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde bezeler alalım tezgahta elimizle açalım içine harcımızdan koyalım poğaçamızı kapatalım tüm malzemeyi bu şekilde yapalım tepsimize yağlı kağıt serelim poğaçamızı dizelim önceden 200 derece ısınmış fırınımızda pişirelim ılındıktan sonra servis yapalım afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder