TARİFİ:
Kakaolu pandispanya için:
125 gr tereyağı yumuşamış
3 adet yumurta
120 gr un
75 gr kekun
30 gr kakao
1/4 çay kaşığı karbonat
125 ml süt
275 gr toz şeker
1 paket vanilya
Kremanın malzemesi:
1/2 litre süt
150 gr şeker
80 gr un
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 paket toz şanti
Yapılışı:
fırını 160 derceye ısıtıyoruz.tüm malzemeyi orta boy kapta biraraya getirerek mikserle çırpın.ve Yuvarlak kek kalıbına dökerek pişirin.Kek piştikten sonra soğumaya bırakın.
Diğer tarafta yumurta,şeker ve vanilya telle çırpıp sütüyavaş ilave edin.unu ilave edin.karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince kapatıp soğumasını bekleyin.
Soğuyan pandispanya ikiye bölünerek kek kısmını şekerli suyla ıslatıyoruz. içersine ekleyeceğimiz malzemeyi ekleyip diğer keki kapatıyoruz. kalan kremayı sürdükten sonra buzdolabında 1-2 saat dinlendiriyoruz.
Dinlenmiş pastayı şeker hamuruyla süslüyoruz. Ben şeker hamurunu marsmallow dan yaptım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder