Bugün kü tatlımız ülkemizin bir çok bölgesinde kadayıf veya künefe olarak bilinen tatlımızın tarifini vereyim sevgili okuyucu işte bu güzel tarifimiz
malzemelerimiz
250 gr kadayıf teli
250 gr tuzsuz peynir
250 gr sadeyağ veya tereyağı
1 tatlı kaşığı pekmez
orta boy kadayıf tepsisi
şerbeti için
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
4 damla limon
yapılışı
kadayıf tepsimizin içine yağımızın yarısını ve pekmezi koyup karıştırıp tepsimizin altına sürelim üzerine ufalttığımız kadayıf telimizin yarısını serelim üstüne dilimlediğimiz veya ufalttığımız peynirimizi koyalım elimizle hafif bastıralım kalan kadayıf telini üzerine kapatalım ocağımızın üzerine koyalım 1 maşa yardımıyla çevire çevire gür ateşte pişirelim kenarından bakalım kızarmışsa aynı ebatta 1 tepsimizi yağlayalım bir tarafını pişirdiğimiz tepsimizin üstüne koyup ters çevirelim tekrar ateşe koyalım bu defa orta hararette pişirelim kızaran kadayıfımızı servis tabağımıza alalım önceden kaynattığımız şerbetimiz sıcağa yakın kadayıfımız ılık olacak şekilde şerbetini üzerine dökelim 2 dakika kadar bekletip hemen servis yapalım afiyet olsun
Ellerine sağlık Uyarcım. Eşim çok sever. Ben pek beceremem..:) senin tarif çok açıklayıcı.. Birde böyle deneyeyim.. Afiyetler olsun. Sevgiler..
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilOyacım canım denemeni isterim çok güzel oluyor teşekkürler
YanıtlaSilneviininyemekleri çok teşekkürler canım
YanıtlaSil