Blog Sayfaları

13 Mayıs 2013 Pazartesi

Taze Acır ve kabak dolması


TAZE KABAK VE TAZE ACIR DOLMASI
MALZEMELERİ
1 KİLO ACIR
1 KİLO KABAK
500 GR YAĞLI KIYMA
2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
2 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
2 YEMEK KAŞIĞI İSOT VEYA PULBİBER
2 ADET KURU SOĞAN
2 ADET DOMATES
2 ADET TOP VEYA SİVRİ BİBER
YETERİ KADAR TUZ
KABAK VE ACIRIN İÇİNE SÜRMEK İÇİN
1 TATLI KAŞIĞI KARABİBER
1 TATLI KAŞIĞI
TUZ
ÜZERİ İÇİN LİMON SUYU VEYA SUMAK
YAPILIŞI
DOLMA HARCINI BİR KABIN İÇİNE DOĞRANACAKLARI DOMATESİ KURU SOĞANI BİBERİ DOĞRAYALIM TÜM MALZEMEYİ KABIN İÇİNDE KARIŞTIRALIM KABAK VE ACIRIN İÇİNE TUZ VE KARABİBERİ SÜRELİM DOLMA HARCIMIZI KABAK VE ACIRLARIN İÇİNE TAM DOLDURALIM TENCEREMİZE DİZELİM EKŞİSİNİ VE TUZUNU EKLEYELİM TABAK VEYA DOLMA KAPAĞI ÜSTÜNE KOYALIM ÜSTÜNE YATARİ KADAR SU KOYALIM TAZE OLDUKLARI İÇİN FAZLA SUYA GEREK YOKTUR DOLMAMIZ SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRELİM AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner