Blog Sayfaları

13 Mayıs 2013 Pazartesi

Kara Hübür Reçeli


Ve diyarbakırımızın en güzel meyvesi olan kara hübür ne lezzettir ya Rabbim biz dutunu yerken yorgan iğnesi olurdu eskiden iğneyi batırıp öyle yerdik hala da elimiz dut lekesi olmasın diye yapıyoruz bugün de reçelini yapmıştım sevgili okuyucu sizinle paylaşmak istedim işte tarifim
malzemelerimiz
2 kilo kara dut
750 gr toz şeker
çeyrek limon suyu
yapılışı
dutlarımızı saplarından ayıklayalım tenceremize koyalım üzerine şekerimizi koyup 1 gece bekletelim beklettiğimiz dutlarımızı ateşe koyalım kaynamaya başlayınca ateşini kısalım reçel kıvamını bulana kadar pişirelim limon suyunu koyalım az daha kaynatıp ateşten alalım kavanozlarımıza koyalım reçelimiz hazır afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner