Blog Sayfaları

26 Ekim 2013 Cumartesi

Gaziantep Fıstıklı Tatlı

malzemeleri
keki için
4 adet yumurta
7 kahve fincanı fıstık
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
şerbeti için
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tereyağı
yapılışı
derin bir kabın içinde önce yumurtaların akını çırpalım katı kıvama gelene kadar
ayrı bir yerde yumurtaların sarısını çırpalım robotto un haline getirdiğimiz
fıstıkla unu bir tabakta karıştırıp yumurta sarısına yedirelim yumurtanın beyazını azar azar karıştıralım içi yağlanmış yuvarlak büyük borcam tepsimize koyalım tepsiye kaşık yardımıyla yayalım 180 derece önceden ısıtılmış fırınımızda pişirelim ılınan tatlımızın üzerine kaynar şerbetimizi dökelim şerbetini çekip soğuduktan sonra
servis yapalım
afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner