mantının malzemeleri
bir kilo un
300gr kıyma
1 küçük soğan
2 yumurta
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı domates salçası
yapılışı
unumuza yumurtayı yarım tatlı kaşığı tuzu katıp azar azar suyu... yedirerek biraz sert hamur yoğuruyoruz hamur dinlenirken iç malzemesini hazırlıyoruz etini karabiberini tuzunu pulbiberini soğanını salçasını karışyırıyoruz...... yufkalarımızı açıyoruz kesme pıçağıyla kare kare kesiyoruz yufkayı yerinden kaldırmadan hazırladığımız iç malzemesini karelerin üstüne koyuyoruz sonra kareleri dört tarafından tutup elimizde çimdik atarak kapatıyoruz hazırladığımız mantımızı kaynayan suya atıyoruz piştimi suyunu süzüyoruz servis kabına alıyoruz üstüne hazırladığımız sarmısaklı yoğurdu döküyoruz biraz tereyağı veya margarini kızdırıp içine arnavut biberi (kına biber) varsa onu yoksa pulbiber ve nane koyup mantının üstüne döküyoruz afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder