Sevgili okuyucu ve sevgili Kayserililer tarifime başlarken öncelikle bu tarifinizi ne kadar güzel yaparsamda sizden daha güzel asla yapamam eğer tarifte yanlışım hatam olmuşsa sizden özür dileyerek müsaadenizle bu güzel tarifi yazıyorum işte tarifim
malzemelerimiz
hamuru için
5 su bardağı un
1 çorba kaşığı zeytin yağı
1 çorba kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar ılık su
sosu için
250 gr kıyma et
2 orta boy kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
125 gr margarin
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
2 tutan maydanoz
1 çay bardağı su
yeteri kadar tuz
üzeri için
1 çorba kasesi yoğurt
4 diş sarımsak
yapılışı
hamurumuzun malzemelerini derin bir kabın içine koyalım ılık su ilavesiyle ele yapışmayan bir hamur yoğuralım üzerini örtüp mayalanması için bekletelim sosumuzun kıymasını tenceremize koyalım yağımızı ve ufak doğradığımız soğanımızı koyup biraz kavuralım kırmızı ve yeşil biberimizi de ufak doğrayıp ekleyelim domates salçamızı ve biber salçamızı da ilave edelim biraz kavurup 1 çay bardağı suyumuzu katıp kısık ateşte çok hafif sulu kalacak şekilde pişirelim doğranmış maydanozumuzu da ekleyelim karıştıralım mayalanan hamurumuzdan cevizden biraz büyük bezeler yapalım tabak büyüklüğünde açalım teflon tavamızda yağsız pişirelim servis tabağımıza 1 adet yufkamızı koyalım üzerine harcımızdan yeteri kadar koyup her tarafına serelim üzerine 1 yufka daha koyup aynı şekilde sosu koyalım ben 5 kat yaptım siz daha fazla kat yapabilirsiniz ama bu kadar daha kolay yeniyor bıçakla dilimleyelim üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim yemeğimiz hazır afiyet olsun
hep denemek istediğim bir lezzet ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
Cafeportakal Bahar Özçelik Erdoğan çok teşekkürler canım sevgiler
SilEllerinize sağlık . Kayserililerinkini aratmayacak kadar güzel görünüyor...En sevdiğim yemeklerdendir.
YanıtlaSilrana sultan inşallah benzetmişimdir çok teşekkürler sevgiler
YanıtlaSiltamamdır ,harika ...
YanıtlaSilZeymuran Lkop hanımcım çok teşekkür ediyorum sevgiler
Sil