Blog Sayfaları

16 Kasım 2013 Cumartesi

Üsküre (tas kebabı)




Bismillah her hayrın başıdır diyerek başlayalım inşaALLAH kaç gün önce misafirlerim vardı Türkiyenin her tarafında bilinen diyarbakırın da eski bir tarifi olan müşterek bir lezzetimiz olan tas kebabı yaptım tarifini vereyim hemen
malzemelerimiz
tas kebabı için
500 gr kuzu kuşbaşı
15 adet arpacık soğan
2 adet domates
10 adet atom ufak kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
yeteri kadar tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıcak
pilav için
3 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı tereyağı
yeteri kadar tuz
yapılışı
pirincimizi yıkıyalım üzerine 1 tatlı kaşığı tuz döküp sıcak su üzerini geçecek kadar koyalım ıslanması için bir kenara bırakalım diğer yandan kuşbaşı etimizi tenceremize koyalım tereyağımızı üstüne koyup eti kavuralım üzerine doğradığımız domatesleri ilave edelim arpacık soğanları bütün olarak koyalım atom biberleride bütün olarak koyalım tuzu karabiberi koyup üzerini kapatacak 1 tas veya tabak koyup kısık ateşte 30 dakika kadar pişirelim pişen tas kebabımızın suyunu bir kaba boşaltalım çok az suyu kalıyor başka 1 tenceremize yağımızı pirincimizi koyup üzerine tuz atalım ve iyice pirincimizi kavuralım kavrulan pirincimize sıcak suyumuzu ve tas kebabından aldığımız suyu koyalım kaynamaya başlayınca ateşini kısıp suyunu çekene kadar pişirelim pişen pilavımızı 15 dakika demlendirelim tas kebabımızı tasıyla beraber büyük boy borcam tepsimize ters çevirelim kenarına pilavımızı koyalım tası kaldıralım yemeğimiz hazır afiyet olsun ( ben daha evvel et piştikten sonra pirinci kenarına döküp aynı kapta pişiriyordum biraz uğraştırdığı için kolay şekilde yaptım ) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner